Förpackningar – modeller

Konstruktionslösningarna för förpackningar i kartong eller well.

Konstruktion av förpackningar – det är här allt börjar, själva grunden som ska bära funktion och design. Det finns många aspekter att fundera över när du ska beställa en förpackning. Du vill att den ska vara snygg, skyddande, praktisk och lätt att hantera. Ja, självklart. Säkert vill du också att den ska vara så miljövänlig, variabel, säljande och kostnadseffektiv som möjligt. Och det är väl inte fel om den har en kreativ och innovativ design som inte liknar allt annat; du vill ha en förpackning som sticker ut och hjälper till att sälja dina produkter.

Fråga oss. Vi kan förpackningar!

Här nedan ser du våra vanligaste konstruktionslösningarna för förpackningar i kartong eller well. Dessa kan modifieras och anpassas i all oändlighet. Rulla nedåt och fundera över vilket utförande som lämpar sig för dina produkter och särskilda önskemål.

Finesser och förädling

För att ytterligare förbättra och försköna din förpackning kan vi extrautrusta den med en mängd finesser. Allt i akt och mening att göra förpackningen mer säljande och mer praktisk.

kartong_forpackning_emballage_stansad_0427-0429-0426

Rad 1. Vår vanligaste modell av stansade lådor. Mycket enkla att vika ihop och packa. Från mindre format i visitkortsstorlek till större lådor tillverkade i kraftig wellpapp. Lämpliga för integrerade inreden, fönsterhål och handtag. Kan förses med självlåsande flikar som gör tejp överflödigt. Nr 0426 är en ekonomisk konstruktion pga minimalt materialspill.


kartong_forpackning_emballage_stansad_0713-0712-0215

Rad 2. Dessa förpackningsmodeller är mycket lätta att resa och montera. Botten kan endera vara med insticksflikar alternativt kuvertbotten eller tvåpunktslimmad automatbotten. Lämplig för många olika slags produkter. Materialsnål konstruktion. Från små format i visitkortsstorlek till stora lådor tillverkade i kraftig wellpapp. Kan förses med inreden, fönsterhål, låstungor mm. Nr 0712 måste tejpas i locket men är samtidigt mer materialsnål. Nr 0215 med s.k. kuvertbotten.


kartong_forpackning_kapsel_stansad_0253-0211-0393

Rad 3. Stansade förpackningar. Nr 0211 är en s.k. kapsel (som en tablettask). Nr 0253 med snabbrest automatbotten och låsflikar i locket.


 

kartong_forpackning_ask-lock_stansad_0303-0312-0301

Rad 4. Förpackningar bestående av två delar. Antingen som låda med hylsa som en tändsticksask. Eller som en låda med lock, som en skokartong. Från mindre format till större lådor tillverkade i kraftig wellpapp. Kan kombineras med inreden och avdelare. Olika material kan kombineras, t ex ask i vit miniwell och lock i kartong.


kartong_forpackning_hylsa_stansad_0503-0323

Rad 5. Förpackningar bestående av två delar, varianter på rad 4.


kartong_well-emballage_omslag_0403-0401-0409

Rad 6. Förpackningsmodeller som är smidiga att resa och montera. Omslag lämpliga för platta produkter som kataloger, böcker, möbler mm. Med olika grad av mötande eller överlappande flikar samt stötskyddande balkar. Ofta i mini-, fin- eller grov well. Erfordrar i vissa fall ej stansverktyg. Materialsnåla konstruktioner som kan förses med inredningar, fönsterhål och självlåsande flikar som gör tejpning överflödigt. Nr 0403 med stötskyddande balkar. Nr 0409 är ett s k femsidigt omslag lämpligt för långa produkter som skidor eller golfklubbor.


 

kartong_back_emballage_stansad_0435-0460

Rad 7. Lådor / backar lämpade för frukt, grönsaker, fisk, bröd, chips, kakor mm. Kan lamineras eller vaxas. Nr 0435 är en stapelbar modell. Nr 0460 är ett tråg lämpat för livsmedel, flaskor mm. Kan förses med lock eller krympplastas.


kartong_forpackning_well-emballage_slitslada_0201-0203-0416

Rad 8. Slitslådor, oftast i brun/brun, vit/brun eller vit/vit fin- 3- eller 4 mm well. Även dubbel- och trippelwell. Kan förses med handtagshål, rivtejp, perforeringar mm. Nr 0201 är en s.k. slitslåda som tejpas eller häftas i botten och lock. Erfordrar inget stansverktyg. Nr 0203 med helt överlappande flikar för maximal bärighet. Erfordrar inget stansverktyg. Kan även levereras med delvis överlappande flikar.


kartong_forpackning_emballage_stansad_0217-0279-0350

Rad 9. Nr 0217 och 0279 är exempel på verkligt snillrika förpackningsmodell med integrerat bärhandtag. Lämplig för produktpresentationer, kampanjer, mässor mm. Från små format till stora lådor tillverkade i kraftig wellpapp. Kan kombineras med inrede för flaskor, burkar mm. Nr 0350 som tunna eller s.k. octabin lämpad för bulkvaror som potatis, lök, granulat och annat.


 

inrede_avdelare_wellpapp_homogenkartong_0930-0933-0207

Rad 10. Kryssfack / kryss-stöd / avdelare / stötdämpare. Kan anpassas och justeras i det oändliga. Nr 0207 visar låda med fackinrede för 6 st flaskor, burkar e dyl.


 

kartong_inrede_avdelare_well-emballage_stansad_0921-0932-0966

Rad 11. Kryssfack / kryss-stöd / avdelare / stötdämpare. Kan anpassas och justeras i det oändliga.


Vi hjälper dig med alla typer av stansade förpackningar. Förpackningar med tryck. Stansade kartonger. Kartonger med tryck, Present-förpackningar. Present-kartonger. Wellpapp-kartonger. Papp-kartonger. DR-Kartonger. DR-Lådor. DR-Boxar. Reklam-förpackningar. Reklam-kartonger. Promotion-förpackningar. Promotion-kartonger. Presentreklam-förpackningar. Presentreklam-kartonger. Kontakta oss. Vi kan förpackningar! Ring vår förpackningsdesigner Ulf Lindgren direkt på 0705-73 66 61